21 Şubat 2011 Pazartesi

A Day Made of Glass






Hayatımızın çok da uzak olmayan bir gelecekte bu videodaki gibi olacağına inanabiliyor musunuz? Bana çok imkansız görünmüyor. Nasıl laptoplar, tablet PC’ler ve akıllı telefonlar bulunduğumuz her yeri ofisimiz haline getirdiyse, bunlar sayesinde evini sırtında taşıyan kaplumbağalar gibi olabildiysek; birkaç yıl içinde bulunduğumuz her ortam hayattaki tüm bilgilerimizi çağırabileceğimiz, küçük parmak hareketleriyle dökümanlarımızı paylaşabileceğimiz yüzeylere dönüşecek. Çok heyecan verici, bir o kadar da korkutucu. Bilgi güvenliği ve özel hayat gizliliği son bulacak sanırım, “İsviçreli bilim adamları”nın da henüz bu konuyu çok umursadığını sanmıyorum.

VHS ve betamax'larda kayıtlı çocukluk videolarım bulunduğu için,  bir gün bir açık artırmada yüz binlerce dolar karşılığı satıp köşeyi dönmeyi planladığım Walkman’lerimi hala sakladığım için, vapur düdüklü ICQ yüzünden ev telefonumuz dakikalarca meşgul kaldı diye babamdan fırça yediğim için, sarı ekranlı takoz cep telefonlarından birine sahip olmayı çılgınca arzuladığım o günleri dün gibi hatırladığım için, floppy disk’lere kayıtlı dosyalarda olduğunu iddia ettiğim ödevlerimi Üniversitede hocama teslim edip “A-aa bozulmuş demek!!” yalanını söyleyerek birkaç gün daha kazanabildiğim için; korkunç hızı ve gelişimiyle teknoloji beni hala daha bir şeylere şaşırtabildiği için kendimi şanslı sayıyorum.

Muhteşem bir çağa şahitlik ediyoruz. Keyfini çıkarın!

4 yorum:

  1. Bir de internete baglanmanin tam 1saat surdugu gunleri yasadik.telefon faturalarimiz da cabasi:)biz sansli miyiz yoksa yaslaniyor muyuz karar veremedim.sevgile kuzum:)

    YanıtlaSil
  2. Hepimizin telefonla internete baglandığı zamanlarda, bi arkadasımın babasının ADSL'si vardı (ya da ozaman onun gibi neyse), nasıl şaşırmıştım anlatamam:)bir de yeni bi bilgisayar gelmişti, içinde floppy disk haznesi yoktu, şimdi ben ne yapıcam diye baya uzulmustum, iyice hey gidi gunler edebiyatı yaptık..optum, Ceylan

    YanıtlaSil
  3. Farkındaysanız şimdilerde yetişkin olan nesil; neredeyse hiç internetsiz yaşamadı ve cep telefonu sahibi olmayan birini tanımadı. Evet yaşlanıyoruz ama dedim ya, harika bir evrimin tam ortasında duruyoruz bence. Müthiş değil mi? :))

    YanıtlaSil
  4. ee o günleri de görecez..
    ama yine de bu tür seyler bein
    korkurmuyo degil...
    teknoloji ilerledikce insan iliskileri
    geri plana itiliyo..
    insanlar daha cok sanal alanlarda
    birbirleriyle sohbet ediyo.. herseyi
    teknoloji hallediyo =S

    YanıtlaSil