27 Mayıs 2011 Cuma

Allahın Emri...

Evlenme teklifi almanın iyi yanı; uzun süre etkisi geçmeyen gülümseme, tebrikler ve iyi dilekler, gülen gözler, planlar, hayaller..
Evlenme teklifi almanın daha az iyi olan yanı; pek çok prosedür, ailevi bürokrasiler, hem kalp kırmaktan hem kırılmaktan korkma ve tüm bu saydıklarımın göbeğinde duran, gergin bir etkinlik: kız isteme!


Hayırlısıyla yarın isteniyorum. Fikir olarak bir insanın başka bir insandan istenmesine karşıyım; ne var ki bu tarz ergence ukalalıkları yapmak için biraz yaşlıyım; başa gelen çekilecek... Resmi ortamlarda aşırı derecede gerilen ve konuşacak hiç bir şey bulamayıp tuzluk gibi oturan bir insanım. Dolayısıyla yarın aralarında oturduğum bir grup insan,  istisnasız tamamı gözünü dikmiş bana bakarken; beni iyi tanıyanlar içinden kıs kıs gülecek, pek samimi olmadıklarımsa muhtemelen "iyi hoş da gelin biraz alık galiba" diyecek. Bense bu sırada bir köşede gözlerimi halının deseninden seçtiğim bir motife dikmiş, dakikaların geçmesini bekliyor olacağım. Annem otururken bacaklarımı düzgün tutmam için kaş göz yapacak; onu bile görmeyeceğim.


Yüreğimi biraz da olsa hafifleten, bir sohbet açmamın beklenmeyecek olması en azından. Hanım hanım köşemde oturmam yetecek. Sırayla herkes birbirine "siz nasılsınız?" "bu sene de yaz gelmek bilmedi" gibi small talk'lar yaparken; ben kibar kibar gülümseyeceğim. Kahve tutarken "Buyrun", tebrik edenlere "Teşekkürler" demek dışında pek   repliğim olmayacak. Küçük bir müsamere gibi görüyorum, sıram gelecek, rolümü oynayacağım ve bitecek. 


Haftalardır gerildiğim her ne varsa, yarın akşam itibariyle komik bir anıya dönüşecek. Küçük anksiyete krizlerim, mide ağrılarım ve tuhaf rüyalarım; bu piyesten bana hatıra kalacak.


Benim için dua edin, olur mu?

4 yorum:

  1. O zaman hic uzatmayalim askim. Allahin emri, peygamberin kavmi ile seni bana senden istiyorum askim. :)

    YanıtlaSil
  2. Dualarimiz ve sonrasindaki eglence planlarimiz sizinle,lutfen stres gerilim yok arkadasim,sizi cok seviyorum!

    YanıtlaSil
  3. Canımmm.. Dualarım seninle.. Herşey çok keyifli olacak ve akşam bize gerçekten gülerek anlatacaksınız..herşey daha sonrasında o kadar komik oluyorki çektiğin strese değmiyor :)
    ikinize de şimdiden birbirizle harika bir ömür diliyorum!!...
    sizi cok seviyorum!..

    YanıtlaSil
  4. Ahh tebriklerrrr!! eminim cok eglenceli gecmistir..
    bizim halimizi gorseydiniz gecen sene coookkk komiktik..bana sicaklar basarken Sinan pismis kelle gibi gulup duruyordu oturdugu yerde..
    herkesin hali cok sekerdi..herkes de bi heyecan..babasi konusacak diye heyecanli, babam kiz verecek diye heyecanli!!!
    asil en komigi bir tane hatira fotografi cekmeyi unutmusuz heyecandan!!!
    bunlar aslinda geleneksel seyler ama size seker hatiralar olarak kalicak!!
    optumm!!!

    YanıtlaSil